Привіт усім поціновувачам літератури!
Зараз читаю цикл Роберта Джордана "Колесо часу" (щоправда, на російській, та це не заважає - я володію нею навіть краще, ніж українською). Наразі дочитую шосту книгу - "Володар Хаосу". Дуже подобається те, що автор створив цілий світ, багатецько героїв і в той же час зміг описати це просто і зрозуміло - тому книга не здається складною і читається дуже легко.
Щодо улюблених жанрів, то я надаю перевагу фантастиці. До фентезі маю дуже дивне відношення - з одного боку, "Колесо часу" (а це саме фентезі) мені подобається, з іншого ж - я не готовий стверждувати, що це один з моїх улюблених жанрів, бо читав занадто мало.
Також останнім часом читав кіберпанк, зокрема оповідки
Niro, написані для "Хакера" і "Хакера Спец".
У суперечці "папір versus електроніка" віддаю перевагу останній - у мене Sony Ericsson K750i, на якому встановлений
TequilaCat Book Reader, а на флешку закинуто біля півсотні книг (встановив MobyExplorer і використовую gzip для стискування книг - адже більшість з них просто чекають своєї черги, а не читаються). З іншого боку, не можу погодитись з наступною заявою:
Хоча зараз в кожного другого Інтернет, а книги в електронному вигляді є......всі проблеми вирішені
А от і неправда! Не всі книги відскановано і розпізнано, а отже, проблеми все ще існують. Чи ти,
Silhouette, ніколи не мав проблем із пошуком необхідної книги в електронному варіанті? Сумніваюсь...
виходячи з твоїх слів,можна припустити,що скоро і професію здобувати не треба буде-все машини та роботи робити будуть.
Не можу втриматись і не порекомендувати чудову оповідку Айзека Азімова "Професія" (також може мати назву "Фах" - залежить від перекладу; в оригіналі "Profession"). Її навіть у школі вивчають, якщо не читав - почитай обов'язково! Досить цікавий варіант розвитку майбутнього суспільства взагалі і професій як його складової.